Receptek

Fedezz fel új recepteket, süss és főzz Kubu macival!

Görgess lefelé!
  • Receptek

    Csokis muffin

    Keverd össze a hozzávalókat és öntsd muffin formába a tésztát, a tetejére tegyél külön egy darab csokit.

    180 °C-on 15-20 perc alatt kész is van.
    Bővebben →
  • Receptek

    Frittata - Zöldséges tojás rántotta

    Egy serpenyőben a felkockázott zöldségeket kicsit megpirítjuk, a végén egy kis időre hozzátesszük a sonkát is.

    A tojást keverd ki egy tálban (mint a rántottánál), sózd, borsozd és add hozzá a zöldségeket és a sonkát is.

    Szükséged lesz egy kis hőálló edényre, nagyon vékonyan vajazd ki, öntsd bele a zöldségekkel összekevert tojást és tedd be a sütőbe 180 fokon, 15 percre.

    Ha kész, akkor óvatosan vedd ki a hőálló tálból és friss snidlinggel megszórva tálald.
    Bővebben →
  • Receptek

    KUBU maci kedvenc kókuszos sütije

    Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Béleld ki a tepsit sütőpapírral, vagy vajazd be.

    Keverd össze a vajat és a cukrot, könnyű, habos állag a cél.

    Add hozzá a tojást és habverővel jól keverd el.

    A sütőpor és a liszt következik, addig keverjük, amíg egységes tésztát nem kapunk.

    Végül keverd hozzá a kókuszreszeléket és a zabpelyhet is.

    Halmozz kis kupacokat a tepsire a tésztából, viszont figyelj, hogy maradjon a sütik között sok hely, mert a sütés során szétterülnek.

    12-15 percig süsd, amíg az oldala elkezd barnulni.

    Várd meg, hogy kihűljön, mielőtt kiveszed a tepsiből, mert melegen még könnyen törik és morzsolódik.
    Bővebben →
  • Receptek

    Müzli szelet

    Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.

    Bélelj ki egy tetszőleges méretű tepsit sütőpapírral úgy, hogy a papír lógjon túl a tepsi széleinél. (Annak megfelelően válaszd ki a tepsi méretét, hogy milyen vastag müzli szeletet szeretnél a végén kapni.)

    Tedd a vajat, mézet és cukrot egy fazékba és óvatosan, sűrű kevergetés mellett olvaszd fel.

    Ha kész, vedd le a tűzről, várd meg amíg kicsit kihűl és keverd össze a többi hozzávalóval.

    A masszát egységesen terítsd szét a sütőpapírral bélelt tepsiben, alaposan nyomkodd bele, hogy összeálljon a tészta.

    Süsd kb. 25 percig (a tepsi méretétől függően), amíg az oldala minimálisan megpirul (de ne tovább, mert könnyen kiszárad).

    Ha teljesen kihűlt, egyszerűen emeld ki a tepsiből a sütőpapír segítségével, és szeleteld tetszőlegesen. Fontos, hogy tényleg kihűljön, mert különben morzsálódni fog.
    Bővebben →
  • Receptek

    Kubu maci kedvenc palacsintája

    Keverd össze a palacsinta hozzávalóit. Fontos, hogy egységes, csomómentes tésztát kapj.

    A palacsintasütőben olvassz fel nagyon kevés kókuszzsírt és süsd a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára.

    Kedvedre tekerd fel, vagy hajtsd össze a kész palacsintákat és a kedvenc nyári gyümölcseiddel és joghurttal tálald.
    Bővebben →
  • Receptek

    Túrós és málnás bukta

    Futtassuk fel az élesztőt langyos, cukros tejben.

    Szitáljuk bele a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sót és a maradék cukrot, és keverjük össze. Öntsük hozzá az élesztős tejet és keverjük össze, közben egyesével adjuk hozzá a tojássárgáját. Végül adjuk hozzá az olvasztott vajat, és tegyük félre a tésztát kelni legalább egy órára. Akkor jó, ha puha, ruganyos tésztát kapunk, ami könnyen elválik az edény falától.

    Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket: törjük össze a túrót, keverjük el a tojással, cukorral és a reszelt narancshéjjal. A málnás töltelékhez egy lábasban kis vízzel olvasszuk fel a cukrot. Ehhez tegyük hozzá a gyümölcsöket és főzzük addig, amíg nagyjából lekváros állagot kapunk.

    A megkelt tésztát válasszuk ketté. Az egyik részét nyújtsuk kör alakúra (kb. 3 mm vastagra) és szeleteljük fel, mint egy pizzát. 8 szeletet kell, hogy kapjunk. A szeletek szélesebb oldalára tegyük a tetszőleges tölteléket, és csavarjuk fel. A másik adag tésztával ugyanez a dolgunk.

    Az így kapott kis bukták tetejét kenjük meg olvasztott vajjal, és mehet is a sütőbe 180 fokon 20-25 percre.

    Ha marad egy kicsit a málnás töltelékből, akkor tálaláshoz használjátok fel, nagyon jól bele lehet mártogatni a friss buktákat.
    Bővebben →
  • Receptek

    Vajas keksz

    Egy tál alján fektess le egy réteg KUBU vajas kekszet szorosan egymás mellé. Főzd meg a pudingot a csomagoláson leírtaknak megfelelően (használj 2 csomag pudingport fél liter tejhez). A pudingot oszlasd el egyenletesen a kekszeken, majd ennek a tetejére jöhet egy újabb réteg keksz. A krémes karamellt kend ennek a tetejére, a karamell mennyisége azon múlik, mennyire édesszájú a család. Végül pedig az utolsó réteg KUBU vajas keksz következik. Tálalás előtt banánnal és csokiforgáccsal díszíthetjük.
    Bővebben →
  • Receptek

    Zabkása

    Öntsd egy lábasba a zabot és a folyadékot, amivel készíted, és gyakori kevergetés mellett főzd puhára (amikor kezdi felszívni a vizet, akkor gyorsan le tud égni).

    A banánt és a datolyát aprítóban zúzd össze és a fahéjjal együtt keverd bele a megfőtt zabkásába.

    Tálalásnál add hozzá a család kedvenc gyümölcseit, mi áfonyát, almát, körtét gyakran használunk hozzá.
    Bővebben →
  • Receptek

    Zöldborsókrémes szendvics

    Főzd a borsót egészen addig, amíg megpuhul. Keverd össze az összes többi hozzávalóval és törd össze egészen krémesre villa, vagy robotgép segítségével.

    Készítsd el a szörny fejét 2 szelet kenyérből – az egyiket kend meg a borsókrémmel, a másiknak pedig vágj fogakat a képen látható módon és tedd a szendvics tetejére, a szemeit pedig uborkából, retekből és olívabogyóból tudod könnyen elkészíteni.
    Bővebben →
  • Receptek

    Zöldségchips

    Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

    Alaposan mosd át és hámozd meg a zöldégeket és szeleteld fel azokat nagyon vékonyan. Ehhez használj egy nagyon éles kést, vagy zöldséghámozót.

    A zöldségszeleteket tedd egy tálba és locsold meg olajjal és ízesítsd a választott fűszerekkel. Óvatosan forgasd össze, mert a vékony zöldségszeletek könnyen törnek.

    A zöldségeket terítsd szét a sütőpapíron, nem kell nagyon levegősen, csak az a fontos, hogy ne fedjék egymást, mert így tudnak jól átsülni. Sütőtől és a szeletek vastagságától függ, hogy mennyi idő kell nekik, ezért fontos, hogy gyakran nézz rá, de akár 10 perc sütés is elég lehet.
    Bővebben →