Zöldségchips

Zöldségchips

Hozzávalók:

  • » A kedvenc zöldségeid, amit mondjuk chips formára tudsz szeletelni.:) Lehet ez sárgarépa, fehérrépa, zeller, cékla, édesburgonya.
  • » Fűszerek gyermeked ízlésének megfelelően: só, bors, paprika, curry, zöldfűszerek. Nem kell belőle túl sok, hiszen ezeket a zöldségek magukban is finomak.
  • » Kókuszolaj vagy olívaolaj

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral.


2. Alaposan mosd át és hámozd meg a zöldégeket és szeleteld fel azokat nagyon vékonyan. Ehhez használj egy nagyon éles kést, vagy zöldséghámozót.


3. A zöldségszeleteket tedd egy tálba és locsold meg olajjal és ízesítsd a választott fűszerekkel. Óvatosan forgasd össze, mert a vékony zöldségszeletek könnyen törnek.


4. A zöldségeket terítsd szét a sütőpapíron, nem kell nagyon levegősen, csak az a fontos, hogy ne fedjék egymást, mert így tudnak jól átsülni. Sütőtől és a szeletek vastagságától függ, hogy mennyi idő kell nekik, ezért fontos, hogy gyakran nézz rá, de akár 10 perc sütés is elég lehet.