Zabkása

Zabkása

Hozzávalók:

  • » 2/3 csésze zab (lehet apróbb és nagyobb szemű is, ki hogyan szereti)
  • » 2/3 csésze növényi tej (rizs, mandula) vagy víz
  • » fél teáskanál fahéj
  • » 1 érett banán
  • » 4-6 datolya mag nélkül (ez édesíti meg, attól függ, hogy mennyire szeretnétek édesre)
  • » kis csipet só
  • » gyümölcs - kedvetek szerint a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Öntsd egy lábasba a zabot és a folyadékot, amivel készíted, és gyakori kevergetés mellett főzd puhára (amikor kezdi felszívni a vizet, akkor gyorsan le tud égni).


2. A banánt és a datolyát aprítóban zúzd össze és a fahéjjal együtt keverd bele a megfőtt zabkásába.


3. Tálalásnál add hozzá a család kedvenc gyümölcseit, mi áfonyát, almát, körtét gyakran használunk hozzá.